Alarma wireless

Alarma wireless cu gsm si senzor miscare PIR

Toate sistemele de securitate la domiciliu funcționează pe același principiu de bază pentru securizarea punctelor de intrare, cum ar fi uși și ferestre, precum și spații interioare care conțin obiecte de valoare cum ar fi arta, calculatoarele, armele și colecțiile de monede. Indiferent de mărimea casei dvs. sau de numărul de uși și ferestre sau camere de interior pe care un proprietar de locuințe decide să le protejeze, singura diferență reală este numărul de componente de securitate instalate în întreaga casă și monitorizate de panoul de control.

Ce este un sistem de securitate?
Definiția cea mai de bază a oricărui sistem de securitate se găsește în numele său. Este literalmente un mijloc sau o metodă prin care ceva este asigurat printr-un sistem de interconectare a componentelor și dispozitivelor.

În acest caz, vorbim de sisteme de securitate la domiciliu, care sunt rețele de dispozitive electronice integrate care lucrează împreună cu un panou de control central pentru a proteja împotriva hoților și a altor potențiali intruși de acasă.

Un sistem tipic de securitate la domiciliu include:

Un panou de control, care este controlerul primar al sistemului de securitate al unei case
Senzori pentru uși și ferestre
Senzori de mișcare, atât interior cât și exterior
Camere de securitate cu fir sau wireless
O sirenă de înaltă decibelă sau alarma
Un semn de curte și autocolante de fereastră
Cum funcționează un sistem de securitate?
Sistemele de securitate de la domiciliu lucrează la conceptul simplu de securizare a punctelor de intrare într-o casă cu senzori care comunică cu un panou de control sau un centru de comandă instalat într-o locație convenabilă undeva în casă.

Senzorii sunt în mod obișnuit plasați în ușile care duc la și de la o casă, precum și ferestre ușor accesibile, în special cele care se deschid, în special cele de la nivelul solului. Spațiile deschise din interiorul casei pot fi asigurate cu senzori de mișcare.

Panoul de control: Panoul de control este computerul care armează și dezarmează sistemele de securitate, comunică cu fiecare componentă instalată, aude alarma atunci când o zonă de securitate este încălcată și comunică cu o companie de monitorizare a alarmei.

De obicei, acestea dispun de un touchpad pentru o programare și o interacțiune ușoară, unde sunt introduse codurile de trecere pentru armare și dezarmare a sistemului, pot lucra pe comenzi vocale și pot fi programate să funcționeze cu telecomenzi fără fir numite "fobs".

Senzorii pentru uși și ferestre: Senzorii pentru uși și ferestre sunt alcătuiți din două părți instalate adiacent unul altuia. O parte a dispozitivului este instalată pe ușă sau fereastră, iar cealaltă pe rama ușii sau pervazului ferestrei. Atunci când o ușă sau o fereastră este închisă, cele două părți ale senzorului sunt legate împreună, creând un circuit de securitate.

Când sistemul de securitate este armat la panoul de comandă, acești senzori comunică cu acesta, raportând că punctul de intrare este sigur. Dacă se deschide brusc o ușă sau o fereastră monitorizată, circuitul de securitate este întrerupt și panoul de control interpretează acest lucru ca o încălcare a unei zone securizate. Se aude o alarmă de înaltă decibelă și în majoritatea cazurilor compania de monitorizare a alarmei este anunțată automat.

Senzori de mișcare: Aceste componente de securitate, atunci când sunt înarmate, protejează un anumit spațiu prin crearea unei zone invizibile care nu poate fi încălcată fără să se audă o alarmă. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit pentru a proteja încăperile care conțin obiecte de valoare, precum și zonele mai puțin frecventate în casele mai mari.

Camerele de supraveghere video: Disponibile atât în ​​configurații prin cablu, cât și wireless, camerele de supraveghere pot fi utilizate în mai multe moduri, ca parte a unui sistem global de securitate.

Utilizările tipice includ monitorizarea:

Greu de văzut sau de departe zone din proprietatea dumneavoastră
Clădiri la distanță cum ar fi garaje, hambare și ateliere
Puncte de intrare, atât exterioare, cât și interioare, cum ar fi ușile de garaj și ușile din față
Camerele de supraveghere pot fi accesate de la distanță pe computere, smartphone-uri și tablete. Ele sunt adesea folosite în această metodă atunci când proprietarii de case sunt în afara orașului, pentru a urmări livrările și alte servicii de personal, cum ar fi îngrijitorii și peisajele, și pentru a monitoriza sosirea copiilor după școală. Acestea pot fi, de asemenea, folosite pentru a înregistra orice încălcare a securității, care ar putea avea ca rezultat înregistrarea unei invazii de origine, inclusiv o privire bună la spărgătorii și poate chiar vehiculul pe care l-au condus.

High-decibel alarma: Foarte tare pentru ca vecinii să audă, alarmele de securitate la domiciliu servesc în câteva scopuri diferite. În primul rând, ei avertizează oamenii din interiorul casei că a apărut o problemă. Ei sunt, de asemenea, destul de scârbit pentru a trimite un fugar alergând în timp ce, de asemenea, notificarea vecinii din apropiere de situația.

Yard Sign și autocolante pentru ferestre: La suprafață, aceste elemente ar putea părea doar ca niște instrumente de marketing pentru companiile de alarmă, dar joacă un rol important în securitatea casei. Când plasați un autocolant al unei companii de securitate într-o fereastră frontală și plantați semnul în curtea din față, vă spui că spărgătorii de acasă sunt protejați profesional și nu o alegere înțeleaptă pentru o tentativă de efracție. Ele sunt eficiente în transmiterea acestui mesaj și ar trebui să fie utilizate în conformitate cu recomandările companiei de securitate.

Ce se întâmplă când apare o intruziune?
Sistemele de securitate sunt concepute pentru a îndeplini anumite sarcini atunci când o zonă securizată este încălcată. Ce fac sistemele dvs. de securitate în cazul unei intruziuni depinde de tipul de sistem pe care îl utilizați.

Sisteme de securitate cu monitorizare profesională: Dacă sistemul dvs. de securitate este monitorizat profesional de o companie de alarmă, acesta este avertizat când apare o problemă de securitate în casa dvs. Împreună cu alarma de înaltă decibelă care sună, compania de monitorizare este avertizată. Un expert de securitate instruit ar putea încerca să comunice cu proprietarul casei prin intermediul panoului de control dacă este setat pentru comunicații vocale pe 2 căi sau va apela numărul de contact de urgență afișat în cont.

Aceste tipuri de sisteme de securitate comunică cu compania de monitorizare într-una din următoarele căi:

În cazul liniilor telefonice de acasă existente, care continuă să funcționeze în timpul întreruperii alimentării cu energie electrică atunci când se utilizează o baterie de rezervă.
În mod frecvent, prin frecvențe radio celulare, cum ar fi telefoanele mobile, care continuă să funcționeze și în timpul întreruperii alimentării cu energie electrică atunci când se utilizează baterii de rezervă.
Voice over Internet Protocol (VoIP), care de obicei nu funcționează într-o întrerupere a alimentării.
Prin Internet, care de obicei nu funcționează într-o întrerupere a alimentării.
În caz de urgență reală, compania de monitorizare va anunța personalul corespunzător de intervenție în caz de urgență din zona dvs. Aceasta include poliția, pompierii și paramedicii. Compania de monitorizare va încerca, de asemenea, să mențină comunicarea cu dvs. până când echipele de intervenție de urgență ajung la dvs. acasă.

Sistemele monitorizate permit în mod obișnuit proprietarilor de case (sau persoanelor desemnate) să fie notificate prin mesaje text și e-mail atunci când apare o încălcare a securității.

Sisteme de securitate nesupravegheate: Există o mulțime de sisteme de securitate DIY disponibile astăzi, care nu includ serviciile monitorizate profesional. În cazul unei intruziuni la domiciliu când este instalat acest tip de sistem de securitate, se aude o alarmă de înaltă decibală (cu condiția să fie instalată). Contactarea poliției, a focului sau a altui personal de intervenție în situații de urgență trebuie să fie inițiat de către proprietar prin apelarea numărului corespunzător, de obicei 112.

Aceste tipuri de sisteme pot sau nu pot permite ca mesajele text sau notificările prin e-mail să fie trimise proprietarului casei în cazul unei încălcări a securității, în funcție de furnizor și de sistemul pe care l-ați optat.

Care sunt avantajele unui sistem de securitate la domiciliu?
Numeroase studii arată că locuințele fără sisteme de securitate, comparativ cu cele cu sisteme profesionale monitorizate, sunt de până la de trei ori mai multe șanse de a fi burglajate, deoarece hoții sunt oportuniști prin natura lor și sunt în căutarea unor ținte ușoare.
Casele fără sisteme de securitate se află pe lista lor.

Atunci când aveți un sistem de securitate la domiciliu monitorizat profesional și faceți publicitate prin afișarea autocolantelor și a semnelor de curte, lăsați hoții să știe probabil că vor eșua și vor fi prinși .

Un alt avantaj este capacitatea de a gestiona de la distanță casa ta. În acest mod, puteți să vă antrenați și să dezarmezi sistemul de securitate de oriunde din lume prin intermediul unui dispozitiv cu funcție web, să monitorizeze cine sosește și să părăsească casa, precum și să utilizeze un buton de panică pentru a obține un răspuns instant din partea companiei de monitorizare a alarmei.

În cele din urmă, majoritatea companiilor de asigurări de origine oferă reduceri mari - până la 20% - atunci când aveți un sistem de securitate la domiciliu în casa dvs.

Dacă doriți să aflați mai multe despre obținerea unui sistem de securitate în casa dvs., vă rugăm să contactați oricare dintre specialiștii noștri de securitate specializați. Ei vor putea răspunde la toate întrebările dvs., vă vor ajuta să decideți ce companii de securitate și opțiuni se vor potrivi nevoilor dvs. speciale și vă vor ajuta să finalizați comanda.

Comments

Leave your comment